De ce gândurile creează realitatea?

de-ce-gandurile-creeaza-realitatea

Probabil dacă urmărești acest site, ai vazut filme, citit cărți sau participat la evenimente care să te dezvolte personal sau profesional. Și sunt convins că de multe ori ai auzit expresia „devii ceea ce gândești” sau „gândurile ne creează realitatea”. Ești de acord cu aceste afirmații? Crezi că gândurile se materializează la un moment dat?

Eu sunt de acord cu aceste afirmații doar atunci când ele te păstrează cu picioarele pe pământ. Este foarte bine, chiar indicat să visezi și să crezi în visurile tale pentru că fără această etapa nu ai avea un punct de pornire. Dar aceasta este doar prima etapă. Etapa numărul 2 este să plătești prețul (o să înțelegi la ce mă refer după articol).

Sunt destui oameni prinși în etapa 1, de visători cu ochii deschiși, care cred că totul se va întâmpla așa cum își imaginează ei și au impresia că pot „fenta universul” pentru „manifestarea” dorințelor.

Dar pentru început, hai să vedem dacă într-adevăr „gândurile devin realitate” și DE CE, bazat pe niște dovezi clare și nu că a zis cineva într-o carte sau la un seminar.

Nu poți trișa cu adevărat

Primești exact ceea ce oferi și nu ai cum să primești mai mult decât ai oferit. Totul se achită și se echilibrează la un moment dat. Este o lege și nu ai cum să o schimbi. Știi foarte bine acest lucru. Nu există să creezi energie, energia își schimbă forma. Energia nu poate fi distrusă sau creată. Întrebare: Poți să circuli cu mașina fără să pui combustibil(energie) în ea? Clar nu. Mașina nu poate să producă energie. Trebuie să primească energie ca mai apoi să o transforme în energie cinetică (mișcare).

Altă întrebare: Crezi că rezultatele tale pot fi obținute din nimic? Cu alte cuvinte, crezi că poți fura rezultatele? Uite-te la politicienii care au furat bani de la stat unde au ajuns. Știi pe cineva care a furat și a scăpat fără să plătească? Nu serios, gândește-te la cineva care și-a obținut averea prin înșelăciune și acum duce o viață fericită și abundentă. Exemple de oameni care și-au obținut „energia” fără să o plătească sunt cu sutele, dar câți dintre aceștia au păstrat „energia”? Nu au plătit-o oare înapoi cumva? Serios, poți fura mușchii la sală? Poți fura sănătatea? De ce încă sunt oameni care caută metode de îmbogățire rapidă fără să plătească prețul (energia)? De ce așa de puțini înțeleg legea asta când școala ne-a învățat-o din clasele gimnaziale?

Îmi aduc aminte și acum de ora de chimie când mi-a zis profa „Energia nu poate fi creată sau distrusă. Nimic nu se pierde, totul se transformă”. De ce am presupus că legea asta ține doar de elementele din tabelul periodic? Opa.. stai… noi suntem făcuți din acele elemente și tot ceea ce ne înconjoară este făcut din acele elemente. Whoaa! D.. De… Deci vrei să spui că tot ceea ce primesc în viața mea este în perfectă armonie cu ceea ce am oferit?

Oameni buni, când veți realiza că singura cale spre fericire, sănătate și abundență este integritatea. Adică, dacă vrei fericire, oferă ceva pentru asta: fă pe altul mai fericit. Vrei sănătate? Plătește energia pentru asta: depune efortul și fă mișcare. Nu există să obții ceva din nimic. Nimeni nu poate face flotările pentru tine.

Se vede de la o poștă cine ești

Bun, acum ajungem la partea în care ne întrebăm ce sunt gândurile. Ei bine… Nu știu ce sunt gândurile mai exact, dar știu că nu sunt nimic. Sunt ceva pentru că dacă ar fi nimic nu ai mai avea gânduri. Și cum totul este energie, atunci și gândurile sunt energie. Ce fel de gânduri „plătești”?

Aici trecem la partea în care ne dăm seama că gândurile noastre ne creează literlamente viața noastră. Și este atât de logic și simplu că o să zici că te așteptai la ceva explicație ieșită din comun.

Bun, uite… Nu te poți comporta diferit de cum gândești. Comportamentul tău va determina ce acțiuni vei face, iar acțiunile îți vor determina rezultatele (reacțiunile). Iar rezultatele sunt realitatea ta.

Când a fost ultima data când ai avut gânduri morocănoase, dar tu te-ai comportat ca un om fericit autentic? De prefăcut cu toții am făcut-o. Dar când ai fost vreodată fericit și ai avut gânduri de tristețe?

Când a fost ultima dată când ai gândit lucruri nașpa despre un coleg de servici, dar relația voastră dintre voi era cu totul deosebit de frumoasă și erați cei mai buni prieteni? Eh.. never? De prefăcut, clar.

Când a fost ultima dată când ai gândit „relația asta nu merge”, dar relația mergea super și totul era așa frumos între voi doi?

Și invers este adevărat: Când gândurile din mintea ta sunt „lumea vrea produsul meu”, cum crezi că vei prezenta produsul? Te vei comporta ca și cum lumea are nevoie de produsul tău pentru că asta crezi. Și ghici ce? Sunt sigur că și vânzările ar fi pe măsură. Nimeni nu vinde nimic până nu și-a vândut prima dată în mintea lui.

Vreau să-ți pui o întrebare. Dacă ai putea bate din palme și toate problemele tale să fie INSTANT transformate, ce crezi că se va întampla după un timp? Imaginează-ți că bați din palme și asta să se întâmple: Datoriile se transformă în bani în bancă. Relația ta se transformă dintr-o dată cea mai fericită relație. Sănătatea ta este acum vibrantă și plină de energie. Corpul tău arată superb.

După un timp vei ajunge exact unde ai fost înainte. Dacă nu îți schimbi gândirea, nu se va schimba nimic în viața ta. Vei cheltui banii la fel cum ai făcut până acum și vei ajunge iarăși în datorii, relația ta va începe încet, încet să piardă teren, sănătatea va reveni la forma de moleșeală dinainte și corpul se va modela treptat în cel pe care îl aveai inainte.

Nu mai spune niciodată „Ce mi-aș dori să am…”. Spune mai bine „Ce mi-aș dori să gândesc așa…” Partea tare e că poți gândi așa. Trebuie doar să fii dispus să gândești așa…

Vezi tu… Când îți schimbi gândirea, TU DEJA AI TOATE REZULTATELE ÎN CONFORMITATE CU GÂNDIREA RESPECTIVĂ, singura problemă este o problema de timp până se vor întâmpla. Dacă îți schimbi gândirea, e clar că nu o să mai stai cu aceeași oameni, e clar că o să ai alt comportament, o să citești alte cărți, o să te porți altfel cu partenerul tău, o să mănânci altfel de mâncare, o să ai alt stil de viața. Nu se va întampla instant, la fel ca și exemplul cu bătutul din palme. Ci încet, încet viața ta se va schimba în conformitate cu gândurile tale.

Are logică ce zice articolul ăsta sau am bătut câmpii? Dă mai departe articolul dacă are.

Distribuie mai departe...

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrei să devii un expert bine plătit?

Dă click chiar acum pe butonul de mai jos pentru a avea acces gratuit la studiu de caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top